Monday, February 25, 2013

Yπονόμευση



Την Παρασκευή πρώτη του Μάρτη στις 7:30 το απόγευμα. Ανοικτή συμποσιακή συζήτηση, στο SalonDeVortex με αφορμή την “Υπονόμευση (-του ξενοδοχείου-) της Μεγάλης Βρετανίας, το Δεκέμβρη του 44 από τον ΕΛΑΣ”
Συζήτηση επί του πολιτικού εδάφους της Αθήνας, με αφορμή μια πρωτοφανή και μοναδική διαμάχη στο υπέδαφος της, και την κορύφωση της σύγκρουσης των Ελλήνων με την Βρετανική Αυτοκρατορία.
Η μορφή των παρεμβάσεων είναι ανοικτή.
Τα γεγονότα θα παρουσιάσει επι χάρτου ο ιστορικός Τάσος Σακελαρόπουλος. Στην κουβέντα έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι:
Ηλίας Μαρμαράς. Νίκος Σκοπλάκης, Ελένη Γκίνη, Θεόφιλος Τραμπούλης, Κατερινα Ηλιοπούλου, Γιώργος Τζιρτζιλάκης, Αλέξανδρος Κιουπκιολής, Νίκος Μπελαβίλας, Γιάννα Μπαρκούτα, Κωστής Βελώνης, Νάντια Καλαρά , Φοίβη Γιαννίση, Ιωάννα Λαλιώτου, Πολυμέρης Βόγλης, Γιάννης Ιωαννίδης, Χριστόφορος Μαρίνος, Μαρία Τοπάλη, Αντριάννα Καλφοπούλου, Αλίκη Σαμαρά, Σταύρος Σταυρίδης.
Μαζί με τον Ζήση Κοτιώνη συντονίζουν για το SalonDeVortex οι Γιάννης Γρηγοριάδης και Γιάννης Ισιδώρου.Φράσεις και λέξεις κλειδιά: απώθηση, συλλογικό τραύμα, λήθη, ήττα, αρχείο, εποπτεία, περιφρούρηση, οριοθετήσεις της πόλης, νεοαποικιοκρατία, νομιμότητα και ανατροπή, κατακτητής, επιστροφή του αποθυμένου, υπονόμευση, αστικό ασυνείδητο, ένοπλη σύγκρουση, πολιτικό έδαφος, ιστορία και νόημα, το παρόν του παρελθοντος